Doelenboekje

Trienke van der Veen deelde dit Idee 5 maanden geleden
Bezig

Wij zouden graag zien dat alle doelen binnen Gynzy rekenen (en wellicht andere vakken in de toekomst) in een doelenboekje verwerkt worden. Zo ontstaat er een overzicht voor de leerling wat hij/zij al beheerst en waar nog aan gewerkt moet worden. De leerling krijgt op deze manier meer inzicht en verantwoordelijk in eigen leren. De beheerste doelen kunnen in dit boekje afgevinkt worden.

Reacties (4)

foto
41

Dag Trienke,

Een mooi idee en we zijn hier toevallig mee bezig. Hou ook de blog in de gaten de komende maanden hierover ;). Tot die tijd kun je ook gebruik maken van het template "Mijn Doelen" wat via de documentatie-knop te vinden is (het knopje met het boekje rechtsbovenin de leerkrachtomgeving).

Pieter.

foto
3

Beste Pieter,

Ik zag dat de doelenboekjes af zijn, zien er heel mooi uit!! Ik heb er nog wel een vraag bij; Hebben jullie ook beschreven hoe je de streefdoelen kan bepalen?

Hartelijke groet, Taniya

foto
3

Dag Taniya,

Bedankt voor het compliment. We hebben in onze blogserie Leren in de Werelden verschillende tips staan om streefdoelen te helpen bepalen. Ook kun je, als je hier meer hulp bij wenst altijd begeleiding van de Gynzy Academie krijgen om hier met je team invulling aan te geven. Daarnaast kun je ook een belafspraak maken met een Buddy.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
2

Doelen boekjes worden bij ons intensief ingezet. De kinderen vinden het erg handig, om zo inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkeling. Alleen de kinderen van groep 3 vinden het erg jammer dat zij nog geen doelenboekje hebben. Is het mogelijk om ook een doelenboekje voor rekenen te maken voor groep 3 en het liefste ook voor 1 en 2. Wij werken in Units en de kinderen zijn er erg enthousiast over.

foto