Methode: per blok of jaar open/dicht zetten

Roeline Jochemsen deelde dit Idee 11 maanden geleden
Voltooid

Als ik een methode instel staat standaard alles aan. Dan moet je als leerkracht alles uitzetten om dan boek blok en les te kiezen.

Als alles standaard op uit staat kun je veel sneller je les instellen. Vooral bij individuele leerlingen danig irritant. Als je niet alles uit zet gaan ze al aan het werk in lessen waar ze nog geen instructie voor hebben gehad. Dit veroorzaakt veel onnodige fouten.

Reacties (3)

foto
107

Dag Roeline,

Dank je voor je suggestie. We zijn benieuwd of je dit ook merkte wanneer leerlingen in een papieren (werk)boek werkten. Kwam het dan ook (vaak) voor dat leerlingen met de verkeerde les bezig waren? Of merk je dat alleen nu het digitaal is? We zouden je namelijk graag zoveel mogelijk instelwerk besparen. Door alles (net als in een boek) standaard open te zetten hoef je alleen maar te zeggen welke les nu behandeld wordt, zonder elke dag lessen open en dicht te zetten.

Als we je goed begrijpen werkt dit toch niet goed genoeg, ook andere leerkrachten hebben dit eerder laten weten dus we nemen deze optie in overweging.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
64

Ik zie het ook graag zo dat je zelf dat aanzet wat je gebruikt die week. Geeft veel rust en overzicht.

foto
foto
32

Inmiddels is deze wens gerealiseerd. Zie ook de blog met de update hierover.