Remediërende lessen na een toets

Meester Aad deelde dit Idee 11 maanden geleden
Gepland

Ik zou het fijn vinden als er naar aanleiding van een toets een plan is/het klaarstaat waar de leerlingen in moeten oefenen.

Reacties (4)

foto
82

Dank je voor je feedback.

Na elke toets en les ziet de leerling welke doelen hij verder kan oefenen met daarbij zijn vaardigheidsscores. Helpt dit al voldoende?


Hartelijke groet,Pieter

foto
64

Ze zien het wel na de toets. Maar als ze hier de volgende dag mee verder willen gaan kunnen ze dit zelf niet meer makkelijk terugvinden. Je zou dan het resultaat van je toets terug moeten kunnen halen als leerling eigenlijk?

foto
65

Je zou dan inderdaad het resultaat van een toets later terug willen kunnen halen als leerling om hiermee aan de slag te kunnen gaan. Met andere woorden, je wilt kunnen zien als leerling wat de (belangrijkste) leerdoelen van het blok zijn, en waar je deze kunt vinden in de Werelden (of direct hiernaartoe kunnen), zodat je hiermee kunt oefenen. Klopt dat?


^Pieter

foto
62

Dat klopt helemaal! En dan niet alleen de belangrijkste doelen van het blok maar dus ook vooral je eigen score van de toets per doel zodat je ziet; dit vond ik nog lastig bij de toets, dus daar ga ik nu, de komende dagen, mee oefenen.

foto