Compactere werkbladen

Emil Damen deelde dit Idee 9 maanden geleden
In overweging

De werkbladen bevatten veel witruimte en worden vaak maar deels door de leerlingen gemaakt.

Graag heb ik dat het werkblad beter gevuld wordt zodat we minden hoeven te printen.

Voorbeeld:

Een plaatje van een tuin met verschillende vierkanten. Bij elk vierkant staat een cijfer. De vraag is dan: 'Wat is het oppervlakte van het figuur 4?'. De kinderen hebben dan maar 1 a4'tje nodig.

Reacties (1)

foto
160

Dag Emil,

Bedankt voor je suggestie. We proberen graag de werkbladen compacter te maken en elke suggestie is altijd welkom. We nemen deze in ieder geval mee.

^Pieter

foto
169

Op een werkblad staan ook altijd erg veel opgaves. De kinderen hoeven vaak maar een paar opgaves te maken. In een pakketje van 9 bladzijden met meer dan 30 opgaves zijn er vaak maar maximaal 10 gemaakt. Zonde van al het papier!

foto
148

Dag Esther,

Dat heeft te maken met de balans tussen adaptiviteit (opgaven van verschillende niveaus) en analoog werken. Werkbladen zijn geldig voor het hele leerdoel en kunnen daardoor later, wanneer dat doel weer aan bod komt (soms zelfs in een ander leerjaar), verder gebruikt worden. Verder lenen een aantal werkbladen zich er ook voor om als boek te behandelen, waarbij leerlingen niet op het werkblad zelf schrijven, maar de opdracht in hun schrift uitvoeren. Dan zou je ze kunnen hergebruiken.

^Pieter