Doelenboekje

Trienke van der Veen deelde dit Idee 8 maanden geleden
Voltooid

Wij zouden graag zien dat alle doelen binnen Gynzy rekenen (en wellicht andere vakken in de toekomst) in een doelenboekje verwerkt worden. Zo ontstaat er een overzicht voor de leerling wat hij/zij al beheerst en waar nog aan gewerkt moet worden. De leerling krijgt op deze manier meer inzicht en verantwoordelijk in eigen leren. De beheerste doelen kunnen in dit boekje afgevinkt worden.

Reacties (8)

foto
141

Dag Trienke,

Een mooi idee en we zijn hier toevallig mee bezig. Hou ook de blog in de gaten de komende maanden hierover ;). Tot die tijd kun je ook gebruik maken van het template "Mijn Doelen" wat via de documentatie-knop te vinden is (het knopje met het boekje rechtsbovenin de leerkrachtomgeving).

Pieter.

foto
89

Beste Pieter,

Ik zag dat de doelenboekjes af zijn, zien er heel mooi uit!! Ik heb er nog wel een vraag bij; Hebben jullie ook beschreven hoe je de streefdoelen kan bepalen?

Hartelijke groet, Taniya

foto
93

Dag Taniya,

Bedankt voor het compliment. We hebben in onze blogserie Leren in de Werelden verschillende tips staan om streefdoelen te helpen bepalen. Ook kun je, als je hier meer hulp bij wenst altijd begeleiding van de Gynzy Academie krijgen om hier met je team invulling aan te geven. Daarnaast kun je ook een belafspraak maken met een Buddy.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
89

Doelen boekjes worden bij ons intensief ingezet. De kinderen vinden het erg handig, om zo inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkeling. Alleen de kinderen van groep 3 vinden het erg jammer dat zij nog geen doelenboekje hebben. Is het mogelijk om ook een doelenboekje voor rekenen te maken voor groep 3 en het liefste ook voor 1 en 2. Wij werken in Units en de kinderen zijn er erg enthousiast over.

foto
88

Dag Ilse,

We zijn nog bezig voor groep 3. Die verwachten we binnenkort af te hebben. Voor groep 1 en 2 kun je het best een nieuwe wens aanmaken. Voor die groep (die kan meestal nog niet lezen) kan een andere opzet wellicht handiger zijn.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
90

Mooi doelenboekje als je in de werelden werkt.

Wij werken met de 3e optie: lessen en toetsen vanuit Wereld in getallen.

Kan er een speciaal doelenboekje hiervoor gemaakt worden?

Doelen per blok voor de leerlingen en doeloverzicht format in Word voor de leerkracht om te registreren wat groep/ leerling nodig heeft!

foto
10

Dag Lisette,

Bedankt voor je aanvulling. Voor een overzicht van de blokdoelen kun je ook de toetskaart raadplegen. Door die al eerder of vooraan het blok te bekijken kun je precies zien welke leerlingen nog voor welke leerdoelen het meest moeten doen.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
foto
8

Inmiddels zijn de doelenboekjes gerealiseerd. Zie ook gynzy.com/doelenboekjes/.