Favorieten 'beveiligen' en niet met één klik weg kunnen klikken

Joni Rensen deelde dit Idee 2 maanden geleden
Nieuw

Ik gebruik bij mijn kleuters tijdens ANK vaak het digibord, waarbij de kinderen zelf een van de activiteiten kunnen kiezen die ik bij favorieten heb gezet. Zo staat daar o.a. memory, seriëren, getalbeeld, rijmen, mozaïek, enz.

Probleem is nu dat de kleuters de favorieten met één klik op het kruisje weg kunnen klikken, waardoor er aan het eind van de werkles vaak nog maar enkele favorieten over zijn (en soms zelfs geen enkele). Ik moet dan alle tools weer opnieuw opzoeken en bij favorieten zetten. Niet erg handig.

Is het mogelijk om het weghalen van favorieten op een of andere manier te beveiligen, zodat kleuters dit niet met één klik per ongeluk kunnen doen?

Reacties (1)

foto
21

Dag Joni,

Het is interessant om te horen dat je de favorieten gebruikt om activiteiten klaar te zetten voor je leerlingen. De huidige digibordsoftware is ontworpen voor gebruik voor de leerkracht. Voor de leerlingen hebben we de leerlingomgeving ontwikkeld. De leerkracht melden zich aan op http://www.gynzy.com. Leerlingen melden zich aan via http://www.gynzykids.com.


Als je ingelogd bent als leerkracht, kun je via het tabblad "Kids" een aantal activiteiten (Tools) vinden die je klaar kunt zetten voor je leerlingen, waaronder de tool "Serieren, getalbeeld, tellen aantal en rijmen.". Nadat je die hebt klaargezet, verschijnen ze als "taak" in de leerlingomgeving. De leerling moet zich hiervoor wel aanmelden. Heb je nog geen leerlingaccounts aangemaakt? Bekijk dan de instructievideo's bij stap 3 op https://www.gynzy.com/start/.


De tool "Memory" en "Mozaïek maken" zijn ten alle tijden beschikbaar op http://www.gynzykids.com onder het kopje "spelen". Deze hoef je dus niet specifiek klaar te zetten. Leerlingen kunnen deze zelfs ook vinden zonder dat ze zich moeten aanmelden.


Ik hoor graag of dit jouw vraag beantwoord.

Groet,Sjors