gesloten voorwaardelijke doelen doorlinken

Stefan Snelderwaard deelde dit Idee 14 maanden geleden
In overweging

In de verwerkingssoftware in de werelden, komen de leerlingen grijze vlakken tegen, wat betekent dat ze voorwaardelijke doelen nog niet hebben gehaald. Als ze hierop klikken dan kunnen ze zien welke voorwaardelijke doelen ze moeten halen om het nieuwe 'dorp' open te spelen. Als zij op de gekleurde voorwaardelijke doelen klikken gaan zij direct met dat doel aan de slag. Het komt echter ook voor dat één of meer van de voorwaardelijke doelen óók nog grijs zijn. Als de leerlingen hierop klikken gebeurt er niets. Het zou fijn zijn dat als ze op het grijze voorwaardelijke doel klikken, ze direct naar het juiste 'eiland' worden gelinkt om te zien welk dieper onderliggende doelen ze nog moet behalen.

Reacties (5)

foto
183

Dag Stefan,

Dank je voor je suggestie. We horen graag of meer leerkrachten dit graag zouden willen zodat we hiervan de prioriteit kunnen bepalen.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
150

Dit is nu inderdaad erg omslachtig. Wij zouden deze aanpassing ook heel graag terug willen zien!

foto
157

Ja, dit zou super zijn.

foto
158

Een toevoeging: wanneer leerlingen nu op een voorwaardelijk doel klikken en een sessie afronden, komen ze in het eiland van het voorwaardelijke doel terecht. Het zou fijn zijn als ze direct terugkeren naar het eiland waar ze zijn begonnen.

Voorbeeld: in het eiland structureren van lengtematen staat dorp D niet open. De leerling klikt een voorwaardelijk dorp aan (kennismaken met lengtematen P). Na het afronden van de sessie wordt het eiland kennismaken met lengtematen weergegeven i.p.v. het eiland structureren van lengtematen.

foto
6

Ja dit zou echt ideaal zijn. Het werkt al goed bij de vrijgespeelde voorwaarden. De gesloten voorwaarden moeten nu helemaal opgezocht worden. Dit lukt op zich ook wel, maar het zou zoveel makkelijker kunnen...

Sommige voorwaarden staan ook in een hele andere wereld.(Ik kijk nu bij procenten en de gesloten voorwaarden komt uit "meten met gewichten")