Groepen 1 en 2

Wilma Dekker deelde dit Idee 15 maanden geleden
In overweging

Ik zou het fijn vinden als jullie je blijven richten op het ontwikkelen van activiteiten voor de groepen 1 en 2. De nieuwe onderdelen zijn meestal gericht op de groepen 3 t/m 8 waardoor we al een hele tijd dezelfde onderdelen voor de groepen 1 en 2 hebben. Dat is jammer.

Reacties (5)

foto
84

Hallo Wilma,

Bedankt voor je suggestie!

Klinkt als een mooi idee.

Je zou ons erg op weg helpen als je specifieke voorbeelden voor ons had. Heb je misschien een website, of andere uitgeschreven ideeën waar je op duidt?

Wellicht kunnen we dan namelijk gericht oefeningen kunnen maken voor groep 1 en 2.


We horen het graag van je!

(Als iemand anders hier ideeën voor heeft, zijn deze ook van harte welkom!)


Groetjes Nidia

foto
75

Wij hebben recentelijk een digibord van prowise op proef gehad en zij hebben een aantal hele leuke spellen in hun presenter pro zitten.

maar wat we vooral in de klas missen is de basis. voor rekenen is dit gewoon simpel tellen van spullen, van groot naar klein. dik naar dun. getallen tot 5 oefenen een speelse manier.

Wij zijn een school met kinderen met een taal spraakprobleem. dus hoe minder gesproken instructie hoe beter. hier vallen onze kinderen vooral op uit. letters herkennen letters herkennen in een woord.

foto
70

Dag Christine,

Dank je voor je toevoeging! Ben je bekend met de tools in Gynzy Kids voor het van groot naar klein zetten en dergelijke? We nemen je suggesties in ieder geval mee!

Hartelijke groet,

Pieter

foto
72

ja ben ik mee bekend. gebruiken we ook regelmatig maar ik vind het zelf wat te beperkt. als 14 kinderen 1 keer mogen klikken in een kring situatie kom je aan het eind vaak weer bij het begin. En die hebben ze dan al gehad.en een enkele slimme die onthoudt dat dan en denkt niet meer verder zelf na.

foto
67

Ah, kijk aan. Dank je voor je verdere toelichting. Dit helpt ons betere oplossingen te ontwikkelen.

foto
foto
59

Het zou fijn zijn als er in gynzy kids bij 'oefenen' er enkele spelletjes uitgehaald kunnen worden voor kleuters. Zij klikken overal op, dus ook op selletjes waar ze niets mee kunnen. dit is zonde van de oefentijd.

Ook een aanvulling of uitbreiding:

Extra oefening met verhaaltjes beluisteren en daarna een plaatje aanklikken; kritisch luisteren is dat.

Iets met leren vragen stellen?

zoekplaten


Ook een peuterafdeling met nog makkelijkere spelletjes, zou fijn zijn.

foto
61

kreeg van een collega nog de volgende dingen door.


Ik zou het fijn vinden als er wat meer visuele analyse en synthese oefeningen zijn gericht op standaard thema’s misschien. Zoals Sint, Kerst, seizoenen.

foto
52

Dank je voor je toevoegingen.

foto
foto
44

Update: We zijn momenteel aan het bekijken op welke manieren we voor de kleuters nieuwe en wellicht zelfs volgbare content kunnen toevoegen.

Pieter