Groepskaart

Fannie van Schaik deelde dit Idee 7 maanden geleden
In overweging

We zouden graag naast de individuele leerlingenkaart ook een groepsoverzicht willen zien binnen Gynzy. Dit zien we wel terug in Parnassys maar niet op Gynzy.

Reacties (9)

foto
55

Dag Fannie,

Bedankt voor je suggestie. Welke informatie zou je tegelijk van een hele groep willen zien op een groepskaart?

Hartelijke groet,

Pieter

foto
47

Dat zou fijn zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan een groepsoverzicht van de wereld: rekenen, spelling etc. Eventueel in PDF zodat ik er ouderwets in kan arceren eventueel ook kan printen.

foto
41

Ik zou graag de informatie van rekenen voor de hele groep willen zien en zo ook voor spelling en de andere vakken.

foto
32

Het zou inderdaad fijn zijn om ook op groepsniveau meer te kunnen analyseren. Hierbij valt te denken aan het kunnen oproepen van:

- een overzicht (bijv. cirkeldiagram) op wereldniveau én een overzicht op eilandniveau met daarin alle leerlingen van de groep geclusterd op beheersingsniveau.

- een overzicht (bijv. staafgrafiek) met de vaardigheidsgroei (van een te specificeren periode) van leerlingen op wereld- en eilandniveau. Waarbij alle leerlingen naast elkaar staan en het landelijk gemiddelde (qua groei) wordt weergegeven.

foto
31

Dag Sander,

Bedankt voor deze aanvullende suggesties. Die maken het mooi concreet!

^Pieter

foto
foto
29

Dag Miranda,

Bedankt voor deze mooie en concrete suggestie. Ik voeg hem toe met de bestaande wens: "groepskaart".

Je schreef:

In een tabelvorm een overzicht van de hele groep van de werelden.

In de rijen alle namen van de kinderen, in de kolommen de werelden. In de vorm van de bolletjes (leerlingenkaart) de resultaten weergeven. Nu klik ik van kind naar kind.

^Pieter

foto
32

Is het een idee om een tabel te maken, dat steeds bijgewerkt, wordt met de leerlingen op de verticale as, en op de horizontale as de werelden.

Eventueel een tabel per wereld, zodat je op de horizontale as de eilanden kan splitsen?


Ook zou een idee kunnen zijn, dat als je op een wereld klikt je een overzicht krijgt van de vaardigheden van de leerlingen. Evt gesorteerd op Sterk-zwak zodat je daar gelijk een beeld van hebt?

foto
28

Dag Marit,

Bedankt voor je suggestie! We gaan ernaar kijken.

Pieter

foto
foto
7

Slechts een bevestiging van dit bestaande idee, dat echter door ons wel als een prioriteit gezien wordt. Momenteel is het veel klikken om gegevens van individuele gegevens te achterhalen, laat staan op groeps / school niveau te vergelijken / analyseren. Verticale analyse ten aanzien van het aanbod op basis van data uit de reële input zoals opgetekend in de vaardigheidsscores van een groep zou een grote winst kunnen betekenen in het toepassen van betekenisvolle interventies.