Kolomsgewijs optellen en aftrekken

Lisanne Brummel deelde dit Idee 8 maanden geleden
Afgewezen

Bij het kolomsgewijs optellen en aftrekken, zou het ideaal zijn om de kolom optioneel te maken. Want nu hebben alle kinderen steeds de sommen fout, omdat wij de strategie van het cijferend rekenen hanteren. En ze snappen dus niet hoe ze de kolom moeten invullen. Dus als het antwoord op de som leidend zou zijn, kunnen ze de sommen in Gynzy wel gewoon maken. Want ze snappen de strategie van het cijferen wel en komen zo op het goede antwoord.

Reacties (1)

foto
132

Dag Lisanne,

Bedankt voor je suggestie. Helaas kunnen we dit momenteel niet mogelijk maken, hieronder zal ik toelichten waarom dit is:

In de leerlijn voor rekenen zitten veel leerdoelen. Sommige daarvan zijn specifiek gericht op een bepaalde strategie, die hebben dan ook als doel om die strategie te oefenen. In lessen zijn dit ook de doelen die een methode beoogt. Wanneer je liever andere strategieën (zoals cijferend rekenen) wilt gebruiken of alleen het antwoord wilt laten nakijken, dan kun je daarvoor andere doelen in de leerlijn gebruiken (bijvoorbeeld via de Werelden). Als we namelijk alleen het antwoord zouden nakijken, zou de gebruikte strategie niet meetellen, terwijl dat bij de leerdoelen van deze opgaven wel de bedoeling is.

Hartelijke groet,

Pieter