Leerdoelen klaarzetten/aanwijzen voor leerlingen

Meester Aad deelde dit Idee 17 maanden geleden
Gepland

Na een toets of evaluatiemoment heb ik vaak dat ik leerlingen met een specifiek doel of setje doelen aan het werk wil zetten. Nu moet ik dat allemaal op het bord schrijven of op papiertjes per leerling. Het zou fijn zijn als ik dat in het systeem kan klaarzetten voor leerlingen.

Reacties (14)

foto
119

Dank je voor je tip. We horen graag wie dit nog meer zouden willen.

Hartelijke groet,Pieter

foto
112

Wat een top idee! Wij werken ook met briefjes die we zelf voor ieder kind maken nav toets

foto
81

Heel graag!! Nu moet het via bijv. de weektaak en het is voor kinderen soms erg zoeken welke wereld, welk doel ze per se van juf moeten oefenen. Als het vooraf door de leerkracht klaargezet kan worden en het op het Gynzy Takentabje van de kinderen zou komen, kan elk kind heel handig zijn/haar specifieke werk maken!

foto
90

Het samenstellen van een werkpakket met verschillende doelen is ook een wens van onze school. Vooral om op een makkelijke manier te kunnen zorgen voor voldoende herhaling. Wij werken vrijwel volledig vanuit de werelden. Het zou fijn zijn om een ‘weektaak’ samen te kunnen stellen waarin de doelen van voorgaande weken worden herhaald. Ik denk dat dit goed aansluit bij scenario 5: werelden keuzes van leerkracht.

foto
75

Dag Sander,

Dank je voor je toelichting, dit sluit inderdaad goed aan bij scenario 4.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
76

Wij zijn aan het vergelijken tussen Snappet en Gynzy!

Snappet biedt dit belangrijke onderdeel!

Wanneer Gynzy??.

foto
85

Dag Lisette,

Dat lijkt mee een mooie exercitie. We hebben een iets andere insteek hierop, maar we zijn wel bezig met onderzoeken hoe we jou als leerkracht hierin een mooie oplossing voor kunnen bieden. Nog even geduld en na de zomer hoor je hier waarschijnlijk meer over. Zoals je wellicht ziet is dit een van de meest populaire wensen, dus je kunt er gerust vanuit gaan dat we hier serieus mee bezig zijn ;).

Pieter

foto
78

Hoor graag wat de insteek van Gynzy is!

foto
65

Heel graag, nu ben ik het steeds op papier uit aan het werken en dat kost toch meer tijd.

foto
66

Ik sta ook te springen om een mogelijkheid waarin leerlingen een gepersonaliseerd overzicht van doelen krijgen waar ze al mee hebben gewerkt en welke ze nog onvoldoende beheersen. De uitwerkingen van de Werelden vind ik geweldig! Erg overzichtelijk en het biedt veel mogelijkheden.


Graag zou ik een functie zien die meer overzicht/houvast biedt voor kinderen en leerkracht: Nu moeten de kinderen in de ‘zee van werelden’ zelf keuzes maken mbt welke doelen ze nog lastig vinden en extra willen oefenen. Als leerkracht kan ik wat dat betreft niets voor ze klaarzetten. Ik zou de leerlingen een schriftelijk overzicht kunnen geven, maar dat lijkt me een gemiste kans van de inzet van digitale middelen. Ik weet dat Snappet & Momento automatisch oefenpakketjes voor de leerlingen klaarzetten nav behaalde resultaten.

Ik weet dat het bij Gynzy mogelijk is om taken klaar te zetten, bijvoorbeeld een tafeltrainer, maar hier zijn niet alle doelen beschikbaar en deze resultaten worden niet gesynchroniseerd met de beheersingsniveaus van Gynzy Verwerking.

foto
70

Goed plan!

foto
67

Dag Kim,


Dank je voor je suggestie. Omdat deze al bestond heb ik jouw idee hiermee samengevoegd.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
58

Heel goed plan, zou geweldig zijn als dit gerealiseerd zou kunnen worden op korte termijn!

foto
70

Dag Peter,

Dank je voor je suggestie. Omdat deze wens al bestaat heb ik je idee en stemmen hieraan toegevoegd. Je schreef:

Beste ontwikkelaars, bijna dagelijks bedenk ik me bij het evalueren van een les hoe fijn ik het zou vinden als ik na de les oefeningen in de wereld klaar zou kunnen zetten voor leerlingen.

Bijvoorbeeld dat ik de resultaten bekijk, leerling 1,2,5,7,12&18 kan aanklikken en vervolgens in de wereld iets voor ze klaarzet voor die middag, of voor de volgende dag.

De volgende dag zeg ik tegen de leerlingen, check even of er iets specifieks voor jou klaarstaat. Ga daarmee aan de slag. Of kom dan naar voren, maak het hier aan de instructie tafel.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
45

Ik wil dit heel graag gaan toepassen met uitdagend werk. Ik wil voor kinderen die meer aankunnen een oefenpakket maken met uitdagende doelen. Hier kunnen ze dan gelijk naartoe en hoeven dan niet eerst eindeloos te zoeken naar de goede oefening. Ik merk nu dat mijn goede groep 8 leerlingen in de gewone lessen te weinig uitdaging krijgen en het erg lastig is om ze gericht aan het werk te zetten.

foto
42

Dag Marieke en Linda,

Dank voor je suggestie en toelichting. Ik heb ze toegevoegd aan de bestaande wens over het klaarzetten van leerdoelen (oefenpakketten) voor leerlingen.

^Pieter

foto
42

Ik zie dat dit gepland is, super! Hebben jullie al enig zicht per wanneer dit gerealiseerd zal worden?

foto
39

Dag Amelié,

We hebben nog geen concrete datum wanneer dit af is, maar we hebben het wel opgenomen in onze ontwikkelagenda.

^Pieter