Meer Tools / Trainers op Gynzy Kids (om klaar te zetten als huiswerk/taak)

Gynzy deelde dit Idee 17 maanden geleden
In overweging

Wij, als Gynzy, krijgen vaker het verzoek binnen over het verruimen van het aanbod Tools & Trainers binnen Gynzy Kids. Dit topic is ook voor ons zelf erg belangrijk en we willen hier ook stappen in gaan maken. Voor ons is het daarom erg belangrijk om te weten waar bij jou op school het meeste behoefte aan is! Wat zou je wel ontwikkeld willen zien binnen Gynzy Kids? Wat mis je, zijn er bestaande bord-tools die je graag zou willen kunnen klaarzetten als huiswerk/taak?


Wil jij graag meer Tools of Trainers in Gynzy Kids? Stem dan op dit idee en laat in een reactie duidelijk achter wat er voor jou nog ontbreekt binnen ons aanbod!


Je voorbeelden en ideeën zijn van harte welkom!

Reacties (28)

foto
173

Ja heel graag!

foto
143

Ja heel graag!


Splitsen taken 0 tot 10 en 10 tot 20 voor groep 3.

Splitsen taken 0 tot 100 oefenen voor groep 4

Springen op de getallenlijn taken voor groep 3 tot 20.

Springen op de getallenlijn taken voor groep 4 tot 100

foto
144

Ik zou naast de topotrainers Nederland en Europa ook nog graag een trainer zien van de Wereld. Die ontbreekt namelijk nog in 't rijtje en is een must voor de bovenbouw (Groep 8).

foto
107

Hallo Nico,

Bedankt voor deze aanvulling! Zou je dit item als een apart idee willen plaatsen? Op die manier kunnen we je verzoek namelijk beter in de gaten houden en verliezen we het niet uit het oog.


Alvast bedankt!


Grt. Nidia

foto
81

Wij gebruiken Gynzy op de IPad en nu zou ik naast Woorden Flits ook graag de AVI flits willen inzetten

foto
foto
135

Vanuit een leerkracht kwam deze aanvulling: Tools van Gynzy Kids als huiswerk (o.a. DIGITIC)

De tools van Gynzy Kids willen wij graag ook als huiswerk kunnen opgeven. Een voorbeeld hiervan is de DIGITIC Tool, die leerlingen super goed helpt bij het voorbereiden op de Cito toetsen. Graag zou ik deze ook willen 'klaarzetten' als huiswerk voor de kinderen zodat ik ook de leerlingactiviteiten kan volgen hierin.

foto
118

Ik zou graag tools/trainers voor kinderen van groep 1/2 klaar willen zetten. Dit is momenteel niet mogelijk.

foto
92

Ik zou graag de rekenhulpmiddelen in de tools zien. Kinderen kunnen dan de breukencirkel of de breukenstrook erbij pakken als ze vastlopen.

foto
73

Een top idee om meer tools en trainers klaar te kunnen zetten! Mijn groep 3 heeft afgelopen week al fanatiek geoefend met de rijmen tool, aantal tellen tool en seriëren tool, maar nu ben ik eigenlijk een beetje door de tools heen voor groep 3 die ik kan klaar zetten. Het is ook fijn dat je de leerlingactiviteit kan bijhouden en dit kan niet wanneer de kinderen 'vrij' werken binnen het tabblad tools.

Tools om straks het splitsen of het springen op de getallenlijn te oefenen zou ik heel prettig vinden!

foto
76

Ik zou het fijn vinden, dat je de trainers ook individueel kunt instellen. Wij gebruiken de trainers als start van de les zoals tafeltrainer. Alleen de leerlingen hebben verschillende niveau's bij ons. Dus graag instellen op klasniveau en individueel niveau.

foto
77

Ik zou het fijn vinden om de woordspin tool klaar te kunnen zetten voor tijdens de taal- en themalessen. Ook verschillende rekentools en topo van de wereld mis ik.

foto
62

Ik zou het voor groep 1 en 2 fijn vinden als de tools waaraan kleuters echt zelfstandig kunnen werken apart staan van de lessen. Nu klikken kleuters zelf verder nadat ze klaar zijn en komen ze soms in hele lessen terecht, waar ze niets mee kunnen.

Of per kleuter een taak klaar zetten en die via een afroeplijst laten maken, lijkt me ook handig.


Voor leerkrachten zitten er prima tools in voor mij!

foto
71

Ik zou graag voor groep 4 meer spelling categorieën in de Tools zien zodat ik deze daar kan oefenen of mee kan geven als huiswerk.

foto
56

Goed idee!

foto
foto
74

Ja heel graag. Een tool vinger- rekenrekkralen en dobbelsteensymbolen flitsen voor kinderen van groep 2 en 3

foto
53

Dit lijkt mij ook heel fijn voor mijn groep 2 leerlingen, ik vind er nog weinig tools/trainers op staan voor groep 2.

foto
foto
60

Heel graag zou ik de tools binnen de Gynzykids omgeving weer eens aangevuld zien met kleutertools. De werelden zijn prachtig, maar wel voor groep 3 en hoger. Ik denk aan bijvoorbeeld aan auditieve synthese, wat hoort er niet bij, begrippen, getal splitsen, zet op volgorde en buurgetallen.

foto
69

Dag Marita,

Dank je voor je suggestie. We hebben inmiddels plannen om inderdaad te kijken naar meer content voor het individueel oefenen als kleuter. Ondertussen zijn er in de Werelden van zowel spelling als rekenen eigenlijk al een aantal leuke oefeningen te vinden (dobbelsteen ogen tellen, splitsen, seriëren, buurgetallen, etc.). Deze kun je nu alvast gebruiken voor leerlingen onder groep 3.

^Pieter

foto
73

Goedemorgen,

met deze suggestie ben ik het ook helemaal eens, ik hoop dat er snel meer verwerkingsmogelijkheden zijn voor groep 1/2.

Naast de oefeningen/mogelijkheden in de werelden/verwerking zou ik ook graag meer trainers/tools gericht op de kleuters willen kunnen gebruiken om klaar te zetten als "huiswerk" om kinderen op een leuke manier te kunnen laten oefenen/herhalen en waarvan ik kan zien hoe ze het gedaan hebben.

Van de tools die wel al beschikbaar zijn voor klassikaal gebruik zou ik graag zien dan de volgende tools ook beschikbaar worden voor gynzy kids.

-getallenreeks

-tellen rangorde

-vergelijken

-begrippen

-auditieve synthese

-zet op volgorde

-wat hoort er niet bij

-wat staat hier


Daarnaast zou ik graag meer tools willen voor taal voor kleuters en dan met name voor de woordenschat, misschien dat je meerdere thema's kunt kiezen en waarbij je een woord hoort en de leerling het goede plaatje moet kiezen tussen 3/4 andere afbeeldingen. Graag wat past bij de piramide thema's (vervoer, eten en drinken, herfst, kunst, mensen, ziek en gezond, lente, zomertijd, kleding, wonen, kerst, sinterklaas) maar ook misschien van andere methodes.

foto
50

Dag Karin,

Bedankt voor je concrete suggesties! We nemen het allemaal mee :)

^Pieter

foto
60

De bovenbouw kan nog niet echt beel oefenen. Als huiswerk willen we de kids graag meer laten oefenen met werkwoordspelling, rekenen op niveau (aansluiting met de lessen) etc.

foto
67

Zinsontleding voor de bovenbouw.

Oefenen met breuken/ procenten

Oefenen met redactie sommen

Oefenen met bepaalde spellingscategorieën

Oefenen met automatiseren

foto
foto
23

Na bijna een jaar zie ik helaas nog steeds dezelfde tools en trainers klaar staan voor het huiswerk. Het zou mooi zijn als er een een groot aantal educatieve spellen/ oefeningen uit het Gynzy onderdeel Oefenen overgeheveld kunnen worden naar de Taken. Ook de suggesties van meerdere reacties in deze topic zijn uiterst waardevol. Ik zie ze graag zo snel mogelijk ;)

foto
25

Dag Rutger,

Daar heb je gelijk in. Omdat we niet alles tegelijk kunnen doen, hebben we deze onderdelen voor nu nog niet opgepakt. We kijken wel naar mogelijkheden om dit in de toekomst op te pakken.

^Pieter

foto
foto
21

Dag Mathilde,


Bedankt voor je lijst met toevoegingen. Ik ga je suggesties samenvoegen met het reeds bestaande topic over dit onderwerp.

Groet, Sjors


Jouw wens was:

De tools die als digibordlessen klaarstaan voor leerkracht ook in kidstools kunnen klaarzetten

'Van de onderdelen taal en rekenen willen wij graag de volgende onderwerpen klaarzetten in kids tools zodat zij er zelfstandig mee aan het werk kunnen op computer of ipad,

Taal: winter/herfst/lente zomerwoorden

maak het verhaal weer goed

auditieve synthese

wat hoort er niet bij

kritisch luisteren

begin/midden/eindklank

Voor rekenen:

seriëren

begrippen

buurgetallen

vergelijken

welk deel ontbreekt

verhaalsommen

Vriendelijke groeten

onderbouw team IKC De Veldkei te Assen'

foto
13

Dag Ilja,

Bedankt voor je suggestie. Ik voeg hem samen met een bestaande wens.

Je schreef:

"Meer bovenbouw gerelateerde spellen en oefeningenbij de tool kids. is er bij oefenen en spellen weinig uitdaging voor de bovenbouw."

Hartelijke groet,

Pieter

foto
16

Een trainer om Engels te oefenen (standaard woorden zoals kleuren, dieren, etc.) zou een meerwaarde zijn.

foto
8

Het zou fijn zijn dat je een trainer als een wedstrijdje zou kunnen spelen door dit net als huiswerk klaar te zetten. Kinderen vinden het heerlijk om wedstrijdjes te doen, maar liever niet voorin in de klas (wat nu wel het geval is als je bijvoorbeeld tempo klokkijken speelt)