Meerkeuzevragen niet standaard laten voorlezen bij het aanklikken van een antwoord.

Jochem Steenbakkers deelde dit Idee 2 maanden geleden
Voltooid

Ii vind het helemaal niet handig dat bij meerkeuzevragen standaard de antwoorden worden voorgelezen. Een enkel kind heeft dit nodig en nu moet de hele klas zijn apparaat op stil zetten om in Gynzy te werken. Graag dit als optie aanbieden of de voorleesfunctie zo aanpassen dat alle antwoorden worden voorgelezen en dat het kind daarna de keuze voor een antwoord moet geven. Dit gebeurt bij de cito namelijk ook.

Reacties (5)

foto
45

Dag Jochem,

Bedankt voor je suggestie. We houden deze wens in de gaten. Omdat de meerkeuze-opgaven niet de enige zijn waar geluid wordt gebruikt, zijn we ook benieuwd waar het verschil in zit in de ervaren overlast.

Hartelijke groet,Pieter

foto
46

Het is gewoon irritant als de antwoorden standaard worden voorgelezen. Bij de open vragen of de vragen voorlezen hebben we geen last, omdat je daar op de luidspreker moet klikken.

Verder is het ook irritant dat de voorleesfunctie vaak niet goed werkt. Decameter (dam) wordt voorgelezen als "dam", milimeter als "mm" en hectometer alsof er iemand nadenkt "hm". Ook worden grote getallen niet goed voorgelezen. 200 000 wordt gelezen als tweehonderd nul nul nul.

foto
45

Bedankt voor je snelle reactie.

Dat kan inderdaad erg vervelend zijn. We zijn continu bezig de stem en uitspraak te verbeteren, deze verbetersuggesties kun je het best direct vanuit de opgave doorgeven aan ons. Op die manier kunnen we ze namelijk gericht aanpakken.

Het standaard voorlezen uitschakelen bekijken we uiteraard ook.

Pieter

foto
foto
45

Ook bij ons op school zien wij het voorlezen van de antwoorden niet als een meerwaarde. Wij zeggen nu ook dat leerlingen het geluid uit moeten zetten. Leerlingen gaan deze optie naar mijn idee ook gebruiken, omdat ze het ‘leuk’ vinden.

foto
43

Inmiddels hebben we de meerkeuze-antwoorden aangepast, waardoor de uitspraak los gekozen kan worden van het antwoord.

^Pieter