Na de les, of voor de les, per leerdoel aan de slag kunnen.

Anne Hesius deelde dit Idee 9 maanden geleden
In overweging

Na een les, of voor een les via de knop Naar Werelden, staan nu de Werelden aangegeven die in de les aan bod zijn gekomen. Wanneer ze op de knop Naar Werelden klikken of aan het einde van de les bij de Werelden terecht komen kunnen ze niet specifiek per leerdoel aanklikken wat ze willen oefenen. Ze moeten dan de hele letterreeks A, B, C, D, E etc. gaan maken. Ik zou het fijn vinden als de kinderen dan specifiek een doel aan kunnen klikken. Nu kunnen ze dat alleen als ze apart via de Werelden navigeren en dat is een omweg.

Reacties (2)

foto
43

Dag Anne,

Bedankt voor je suggestie. Graag verkennen we de achterliggende reden. Klopt het dat dit is omdat er in een Eilandsessie die nu bij de les gesuggereerd wordt teveel doelen (en daarmee opgaven) bevat die de leerlingen al beheersen? Of is er een andere reden dat je dit graag zou willen?

Hartelijke groet,Pieter

foto
38

Hoi Pieter,

Dat ook inderdaad. Maar daarnaast is het ook fijn als ze een specifiek doel aan kunnen klikken. Met groep 7 was ik bijvoorbeeld bezig met de staartdeling, ik wilde direct in de werelden gaan oefenen met specifiek het doel staartdeling. Wanneer ik dan klikte op de eilandsessie moesten ze opgaven maken bij doel a, doel b, daarna doel c etc.

Ik wilde specifiek aan de slag met doel c, de deelsommen 425:9 bijvoorbeeld. Dat kan ik wel doen natuurlijk als ik met de kinderen terug ga naar de werelden en dan specifiek dat doel aanklik. Mijn wens zou alleen zijn dat dit bij de lessen ook mogelijk is.

Bedankt voor je reactie.

Groet,

Anne