Niveau waarde bepalen / Cito-afnameniveau

Annemarie Teusink deelde dit Idee 3 maanden geleden
Nieuw

Wij werken (nog) met cito. Als je een leerling met adaptieve software laat werken is het lastig om te bepalen Welke cito passend is om af te nemen. Misschien kan in de leerling kaart opgenomen worden op welk niveau (E5, M6 oid) het kind scoort.

Reacties (1)

foto
6

Dag Annemarie,

Bedankt voor je wens. Als we je goed begrijpen zou je graag willen zien op welk niveau van een Cito-afnamemoment een leerling functioneert.

Cito volgt in hun doelselectie voor de afnamemomenten het gemiddelde van de meeste actuele methodes. Omdat Gynzy veel vrijheid biedt om eigen routes uit te stippelen zijn deze resultaten niet direct op Cito-doelselecties voor toetsafnamemomenten te relateren. Wel worden er in Gynzy op een vergelijkbare manier als Cito het doet met percentielscores gewerkt. Die geven aan hoe de score van een leerling zich verhoudt tot de rest van de leerlingen van hetzelfde leerjaar in Nederland. In principe zijn de Cito LOVS-toetsen bedoeld als meetinstrument met een vaste afnameperiode. Wanneer je de Gynzy voorbeeldjaarplanningen gebruikt weet je zeker dat je aangeboden hebt wat er in Cito op de aangegeven momenten getoetst wordt.

Pieter