Niveau weten waarin je je eigen les maakt!

Jeroen deelde dit Idee 2 maanden geleden
Nieuw

Leerlingen moeten weten in welk niveau ze hun eigen lessen maken. Kroontje in niveau 5 of 2 van bijv. CITO wel een verschil en dus een motivatie om te willen groeien.

Werkt beter dan de percentages denk ik.

Het is nu soms moeilijk om kids te activeren. Heb toch een kroontje gehaald, dus .....

Reacties (1)

foto
48

Dag Jeroen,

Bedankt voor je suggestie. We zijn benieuwd of meer mensen dit zouden willen. Het idee achter gepersonaliseerd leren is namelijk vaak dat je leerlingen op hun eigen niveau (en route) laat werken. Daar hoort volgens veel mensen bij dat het voor leerlingen niet relevant moet zijn hoe hun niveau zich verhoudt tot dat van anderen. Dat is ook de reden dat iedere leerling een kroontje kan halen op zijn of haar eigen niveau.

Bij het halen van een kroontje heeft de leerling alle antwoorden goed beantwoord, wat ook betekent dat de opgaven die hij heeft gemaakt al deels boven zijn aanvankelijke niveau lagen. Als dit regelmatig gebeurt, kan het zijn dat de aangeboden doelen uit de les in het geheel te eenvoudig waren voor de leerling. Het niveau van de opgaven ligt niet vast aan het begin van de les, maar wordt na elk antwoord bijgesteld.

Andere scholen geven aan dat leerlingen juist door het willen volmaken van de beheersings-cirkels gemotiveerd worden.

Uiteraard zijn we benieuwd naar reacties en stemmen op dit idee.

Hartelijke groet,

Pieter