Oefenen met microdoelen na de les

a.dammers@atscholen.nl deelde dit Idee 4 maanden geleden
Nieuw

Ik werk met de methode WIG. Een leerling kan kiezen voor 'start hele les' of voor 'naar werelden'. Als ze voor de laatste optie kiezen (of hier terechtkomen na het maken van de hele les) komen leerdoelen in beeld die bij de les horen. Echter zijn dit niet de microdoelen die specifiek in de les geoefend worden. Ik vind dit erg jammer. Ik zou liever willen dat ze op deze manier juist wel die microdoelen kunnen oefenen (dus de juiste letter).

Reacties (1)

foto
9

Dag A.,

Bedankt voor je suggestie. De suggesties die bij de les worden gegeven, zijn inderdaad op Eiland-niveau. Hierdoor kunnen ze net iets breder en adaptiever oefenen met leerstof gerelateerd aan de specifieke lesdoelen. Als je de lesdoelen zelf specifiek wil oefenen, kan je momenteel de les of een deel hiervan opnieuw maken.

Waar loop jij of lopen je leerlingen tegenaan bij de (bredere) suggesties uit de Werelden na de les?

Hartelijke groet,

Pieter

foto
6

Hallo Pieter,

Ik heb vaak liever dat kinderen heel specifiek oefenen op een microdoel en vind het jammer dat er dan ook breder wordt geoefend. Ik ga dit nu uit de weg door op het bord te laten zien welke microdoelen ze moeten oefenen, maar dit is best omslachtig eigenlijk.

Hartelijke groet,

Amber

foto