Ook het resultaat van de rekentoetsen en spellingtoetsen doorsturen naar Parnassys.

Juf V deelde dit Idee 17 maanden geleden
In overweging

Wij zouden graag ook de resultaten van de rekentoetsen en spellingtoetsen in Parnassys willen zien, dus niet alleen de voortgang/resultaten van de oefenlessen.

Inclusief dus toch een beoordeling.

Dit omdat wij er op dit moment als school nog wel voor kiezen om toetsen af te nemen.

Reacties (4)

foto
160

Dag Juf V,

Dank je voor je suggestie. Momenteel is het inderdaad niet mogelijk om specifieke toetsresultaten naar ParnasSys door te sturen, wat nu wordt doorgestuurd is een beoordeling van de leerling die niet gebaseerd is op de momentopname van een toets, maar zijn volledige werk aan de leerdoelen (in lessen en/of Werelden). We zijn benieuwd met welk doel jullie toetsen af zouden willen nemen (welke meerwaarde jullie (en anderen) belangrijk vinden in toetsen). We houden je suggestie en ontwikkelingen uiteraard in de gaten.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
131

Hallo Pieter,


Dank voor de reactie.

Omdat de leerlingen met veel doelen bezig zijn willen wij graag aan het eind van een periode/blok zien of ze de doelen die nu wel beheerd zouden moeten worden beheersen. We werken nog met alles telt, dus met de methode. We zijn binnen school flink aan het ontwikkelen maar niet alles kan tegelijk dus willen we nog wel toetsen.

Een voorbeeld: een leerling heeft best moeite met rekenen, bij nieuwe doelen enz. Duurt het een tijd voor ze het begrijpt. Echter aan het eind van een blok beheerst ze wel voor een groot deel de doelen die ze dan zou moeten beheersen (dit zien we nu o.a. door de toets). Wij zenden de resultaten ook naar parnassys zodat ouders dit ook zien. Ouders zien dan bij de oefen resultaten veel lage scores. Bij een toets zouden zij dan wel zien dat ze bv wel keurig een 6,0 haalt (of een voldoende haalt) en de doelen die ze dan moet beheersen wel beheerst. Mooiste zou nog zijn als je dan een gemiddeld cijfer zit van de toets (Of een gemiddelde beoordeling) En je dan per domein ook nog los een beoordeling zou zien.

Hopelijk is het zo wat duidelijker.

Groet,

Juf V

foto
138

Dag Juf V,

Dank je voor je uitgebreide toelichting. Dat helpt ons een optimalere oplossing te ontwikkelen.

Pieter

foto
foto
57

Dag Lisette,

Bedankt voor je suggesties. Je schreef:

---De rapporttijd gaat weer beginnen. Omdat we de toetsresultaten van GYNZY ( wereld in getallen) willen gebruiken voor rapportcijfer, voeren we het goede aantal antwoorden van ( MT-PT-BT) handmatig in Parnassys in. (met 80% norm).

Jammer dat dit niet automatisch met koppeling GYNZY/Parnassys kan!

Kan dat geregeld worden? Dat zou veel werk besparen!

Lastig is ook dat de namen van de leerlingen wel op alfabetische namen staan maar helaas met voornaam en Parnassys werk met alfabetische volgorde op achternaam.

Kan dat aangepast?

Hoor graag wat mogelijk is!

---

Wanneer je met Gynzy werkt worden de toetsresultaten minder belangrijk voor je beoordeling (zie toelichting). Daarom worden toetsresultaten nu niet 1-op-1 gekoppeld aan ParnasSys. De daadwerkelijke vaardigheidsscore (een betrouwbaardere waarde) wordt momenteel wel doorgestuurd naar ParnasSys. In een training gaan we dieper in op hoe je de resultaten uit Gynzy kunt vertalen naar rapportages. In de toekomst zullen we verkennen op welke manieren resultaten nog betekenisvoller gemaakt kunnen worden, ook in de koppeling met ParnasSys. Je bent niet de enige met deze wens en ik voeg hem daarom samen met een bestaande wens.

Je tweede suggestie (sorteren op achternaam) was ook een reeds bestaande wens: http://wensen.gynzy.com/topic/namenoverzicht-op-achternaam. Daar kun je jouw stem en/of aanvulling hierover bijvoegen.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
53

Hallo juf V,

ik begrijp jullie redenering waarom bij Gynzy alle resultaten worden doorgestuurd naar Parnassys, dus toets- en oefenresultaten. Toch zouden wij ook graag de toetsresultaten los van de overige resultaten kunnen inzien in Gynzy en/of Parnassys. Er zijn nu eenmaal leerlingen die heel veel tijd hebben om extra te oefenen in de werelden en daardoor zeer hoge scores halen. Andere leerlingen hebben die tijd niet en oefenen niet of nauwelijks extra. Hun totaalscores zijn beduidend lager. Dit terwijl ze bij de toetsen wel voldoende tot goed scoren, en dus laten zien de aangeboden stof te beheersen. Een andere reden voor deze wens is dat nog niet alle domeinen (evenveel) aan bod zijn gekomen in het eerste half jaar, terwijl de score wel wordt doorgesluisd naar Parnassys. Dit geeft ook een vertekend beeld van de resultaten. Vandaar de wens om de toetsresultaten los in te kunnen zien.

Mvg, Miranda Gonggrijp

foto
54

Dag Miranda,

Bedankt voor je toelichting. Dat geeft waardevolle inzichten.

^ Pieter

foto
foto
60

Klopt hoor! Dat is juist de reden dat wij dit ook heel graag willen!

De toetsresultaten los in kunnen zien in Parnassys.