Overzicht categorieën/doelen per leerling

Tanja Bult deelde dit Idee 17 maanden geleden
Gepland

Ik wil graag een overzicht per kind van bijv. rekenen, welke categorieën/doelen goed gaan en minder goed gaan, zodat ik dat kan overnemen in het groepsplan/leerlingenkaart en dus direct zo effectief mogelijk met het kind aan de slag kan.

Reacties (6)

foto
138

Dank je voor je feedback. We horen graag wat voor wensen hiervoor allemaal spelen.


Hartelijke groet,Pieter

foto
160

De vakken waar het dan om gaat zijn, rekenen, begrijpend lezen, spelling en dmt.

We moeten deze vakken per kind analyseren en nieuwe doelen stellen.


Groeten,


Tanja

foto
foto
119

Dag Tanja,

Dank voor je suggestie. We hebben dit inderdaad vaker gehoord en hebben dit opgenomen op onze planning. Kan het ook zijn dat je door deze nieuwe oplossing voor de vakken die je in Gynzy gebruikt, geen groepsplan meer nodig hebt? Zo niet, op welke manier zouden we je verder nog kunnen ondersteunen voor groepsplannen?

Hartelijke groet,

Pieter

foto
184

Wij zijn overgegaan van groepsplannen naar leeringenkaarten, waarin we per leerling de voortgang en komende doelen van 4 vakken moeten neerzetten. Dat vraagt heel veel tijd. Als je in Gynzy dan een overzicht per kind kunt krijgen van alle vakken, zou dat enorm werkdrukverlagend zijn.

foto
153

Dank je voor je aanvulling. Deze informatie helpt ons hier een passende oplossing voor te ontwikkelen!

Groetjes,

Pieter

foto
141

Deze wens gaat over hetzelfde en kan als aanvulling dienen: Jullie hebben de leerdoelen op erg gedetailleerd niveau uitgewerkt en weergegeven. Als je echter een instructie wilt plannen over bijvoorbeeld optellen en aftrekken tot 1000, wil je eigenlijk een of twee 'signaal' somtypen hebben die aangeven of de onderliggende doelen beheerst zijn. Nu zijn het wel 20 somtypen die onder 'optellen en aftrekken tot 1000' vallen. Dat maakt het snel onoverzichtelijk.


Het zou handig zijn als dergelijke signaal somtypen in het overzicht voor de leraar bijvoorbeeld een iets andere kleur hebben. Dan kan je die snel vinden en dan je leerlingen selecteren en je instructie op plannen. Deze signaalsomtypen kunnen dan ook in het hier bedoelde overzicht getoond worden. Dat maakt het clusteren voor een instructie of een groepsplan een stuk gemakkelijker. Anders heb je in je groepsplan voor iedere leerling een ander doel, aangezien de doelen erg gedetailleerd zijn weergegeven.

Met name scholen die niet meer vanuit een methode werken maar Gynzy Kids als leidraad gebruiken, hebben hier veel baat bij.

foto
128

Dag Machiel,

Dank voor je tip. Wat bedoel je precies met (signaal) somtypen en hoe zou je dat voor je zien?

Hartelijke groet,

Pieter

foto
120

Met 'signaal'somtypen bedoel ik een somtype dat feitelijk meerdere 'onderliggende' somtypen/doelen afdekt. Dus als leerlingen zo'n somtype beheersen, beheersen ze ook de andere somtypen die tot dezelfde categorie behoren. Om bij het voorbeeld van 'optellen en aftrekken' tot 1000 te blijven: welk somtype van de 20 somtypen die daar bij behoren moeten ze beheersen om die hele categorie te beheersen? Als je dat als leraar gemakkelijk kan zien, is dat erg handig. Je kan daar dan je groepsplan of je instructie op afstemmen. Als het nog niet duidelijk is, bel me gerust op 06-21338411.

Daarnaast is het erg handig als dit op schoolniveau te zien is en niet alleen per groep. Want veel scholen die vanuit de leerlijnen/leerdoelen werken in plaats van uit de methode, werken groepsdoorbrekend.

Dan wil je dus leerlingen groepsdoorbrekend kunnen clusteren op basis van de sommen waarmee ze bezig zijn of waar ze aan toe zijn.

foto
68

Dag Machiel,

We zijn onlangs begonnen met het identificeren van "sleuteldoelen" die vergelijkbare functie hebben als de door jou omschreven signaalsomtypen. Hou de blog en het wensenplatform in de gaten voor de ontwikkelingen.

Pieter

foto
foto
109

Update: plannen rondom dit onderwerp worden gepresenteerd in deze blog.

foto
91

Super, hoe jullie dit hebben opgepakt. Het ziet er prachtig uit. Ik ben zeer benieuwd hoe het werkt.

foto
60

Dag Annemieke,

Dank voor je suggestie. Dat zal inderdaad mogelijk worden in de ontwikkelingen van de leerlingkaart. Zie ook de blog hierover.

Ik heb je wens samengevoegd met een bestaande wens.

Jij schreef:

Per kind overzicht, per eiland wat ze beheersen

actueel -> kies kind -> kies wereld

Hier komt dan een rij met leerlijnen en hun beheersingsniveau per leerlijn. Nu zou het fijn zijn dat als je dan klikt op een leerlijn dat je te zien krijgt hoe een kind ervoor staat per subdoel.

Bv: rekenen -> wereld getalbegrip en als je hierop klikt krijg je alle subdoelen (eilanden) te zien die onder deze leerlijn vallen, met daarbij wat hun beheersingsniveau is op dit subdoel.

Op deze manier kan je als leerkracht precies zien op welk stukje van de leerlijn het fout gaat en gericht een kind helpen.


^Pieter

foto
81

Kunnen jullie al een indicatie geven van wanneer de nieuwe leerlingkaart online komt?

foto
80

Ik ben ook heel benieuwd wanneer deze online komt. Kunnen we hem al in januari verwachten? Dat zou een heleboel werk besparen bij het schrijven van de rapporten.

foto
95

De volgende update (met de vakprofielen/radargrafieken) zal naar verwachting spoedig af zijn. Een exacte datum kan ik niet geven, maar de ontwikkeling bevindt zich al in de testfase. Meestal betekent dit dat het binnen een enkele maanden te verwachten is. De volgende stap wordt het diepere inzicht / doorklikken op details zoals leerdoelen en Eilanden binnen de Werelden. Deze fase zal waarschijnlijk in het voorjaar opgepakt worden.

^Pieter

foto