Proeftoets/schaduwtoets

Nancy deelde dit Idee 14 maanden geleden
Nieuw

Binnen Gynzy kids zou het fijn zijn wanneer er een proeftoets of zogenaamde schaduwtoets kan worden afgenomen.

Zo kunnen leerlingen herkansen wanneer dat nodig is maar kan er ook voorafgaande aan een blok een toets worden afgenomen om meer inzicht te krijgen in de doelen welke zij al kunnen/beheersen.

Dit lost meteen het probleem op welke wij met gepersonaliseerd leren ondervinden dat sommige dorpen eerst 'open' gespeeld moeten worden.

Reacties (1)

foto
116

Dag Nancy,

Dank je voor je suggestie. Momenteel is inderdaad de toets hetzelfde wanneer je hem op verschillende momenten afneemt, juist om dit mogelijk te maken (dat een leerling bij afwezigheid later die toets ook nog kan maken). Zo kun je de resultaten van een toets met elkaar vergelijken. Een toets kun je inderdaad zoals je zelf aangeeft ook goed gebruiken aan het begin van een periode of blok om een indicatie te krijgen waar leerlingen staan en om de leerdoelen alvast 'open' te spelen. Tegelijkertijd vragen we ons af of je een toets nog achteraf nodig hebt, omdat de vaardigheidsscores van de leerlingen op de toetsdoelen veel rijkere informatie kunnen bieden dan de toetsresultaten zelf. Hoe zie jij dit?


Hartelijke groet,

Pieter