Tijdbalk optioneel kunnen verbergen

Syte Beimin deelde dit Idee 7 maanden geleden
Nieuw

Bij bepaalde onderdelen, in Gynzy Kids, moeten leerlngen bepaalde taken binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Er zijn heel wat leerlingen, met name leerlingen met A.S.S., die compleet in de stress schieten zodra er een tijdbalk in beeld staat. Bij de normale oefeningen kunnen deze leerlingen de taken vaak zeer snel en correct uitvoeren maar op het moment dat er een aftellende tijdbalk in beeld staat slaan ze helemaal dicht en kunnen ze alleen nog maar naar de tijdbalk kijken.

Het zou fijn zijn als er de mogelijkheid is om voor bepaalde leerlingen, die hier grote moeite mee hebben, de tijdbalk te kunnen verbergen. Er zou een tekst, op de plek van de tijdbalk, gezet kunnen worden, die aangeeft dat ze een beperkte tijd hebben voor deze opdracht. ("Voor deze taak heb je 1.5 minuten.")

Een andere optie is om de leerling zelf, in de interface, de mogelijkheid te bieden de tijdbalk te verbergen. (hide/show toggle) Op deze manier kunnen leerlingen zelf ervoor kiezen om zich niet door wegtikkende tijd af te laten leiden.

Reacties (1)

foto
55

Dag Syte,

Bedankt voor je suggestie. Precies om de redenen die je aandraagt hebben we de tijdbalk op zo min mogelijk plekken getoond. Dit geldt overigens voor veel meer leerlingen dan A.S.S., maar voor hen zal het effect waarschijnlijk nog sterker zijn. Alleen bij de opgaven waar de tijd daadwerkelijk een rol speelt wordt deze getoond. Je suggestie om deze te kunnen (laten) verbergen is echter wel een interessante. We houden deze wens en reacties in de gaten.

Hartelijke groet,Pieter