Toetsresultaten printen + groepsanalyse + taakbriefjes voor de leerlingen

Robin Pietermans deelde dit Idee 11 maanden geleden
In overweging

Graag zouden wij de toetsresultaten willen printen. Omdat de toets digitaal gemaakt wordt, zou er ook direct digitaal een groepsanalyse/ groepsoverzicht gemaakt kunnen worden. Daaruit kunnen dan ook digitaal taakbriefjes voor de leerlingen komen, zodat een leerling na de toets precies weet aan welke leerdoelen er nog gewerkt moet worden. Een leerkracht zou dit na het maken van een digitale toets niet meer zelf hoeven te doen.

Reacties (2)

foto
68

Dag Robin,

Dank je voor je suggestie. We zijn momenteel aan het kijken hoe we hier een mooie oplossing voor kunnen ontwikkelen. Hou hiervoor ook de blog in de gaten.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
70

Inderdaad is het printen van de toetsresultaten een grote wens. Nu moet je van een hele groep wel 4 of 5 printscreens maken om zelf zo’n overzicht te hebben. Dus een printoptie bj de toets, ja graag! Ook op meerdere plekken mag dit van ons: inzicht, leerlingenkaart, actueel (de lessen).

Rob Heintjes

Aloysius Maasland

foto
84

Helemaal mee eens! Hoop dat dit snel komt!

foto
62

Bedankt voor de toelichtingen. Het zou ons helpen als we met elkaar scherper kunnen krijgen met welk doel en welke overzichten er resultaten geprint zouden moeten worden.

foto
73

De toetsresultaten komen niet als zodanig in ParnasSys terecht. Dat zijn alleen maandoverzichten van alle resultaten. Toetsresultaten op papier kun je naast elkaar leggen en zodoende interpreteren bij het opmaken van je rapport. Nog beter zou zijn als de toetsen wel apart in ParnasSys komen.

foto
58

Helemaal mee eens! Het zou helemaal mooi zijn als de toetsresultaten ook per domein zichtbaar zijn (getalbegrip, meetkunde enz). Het printen (excel bestand) van de toetsresultaten inclusief groepsanalyse en groepsoverzicht is een grote wens van alle leerkrachten die op onze school met Gynzy werken.

foto
73

Hier ook de wens om de toetsresultaten uit te printen. Wij werken via de methode, Bij de toets zijn heel veel doelen en ik wil graag de uitslag per doel hebben en niet per domein. Dit omdat kinderen ook op een specifiek doel uit kunnen vallen, maar daarnaast binnen het domein voldoende scoren

foto
62

Hier ook dezelfde wens! Toetsen printen of digitaal in kunnen zien zou fijn zijn.

Op deze manier kan je leerlingen ook meer betrekken bij hun eigen leerproces.

foto
52

Hier zeker ook dezelfde wens met daarnaast de wens de leerdoelen van de toets te kunnen printen voorafgaand aan de toets.

foto
52

Idem het printen van de toetsresultaten zou heel erg fijn zijn.

Nu moet je (op de iPad) steeds naar beneden scrollen, opzij en weer terug) Het is fijner als je op 1 blad een compleet overzicht kan zien.

foto