Toetsresultaten uitprinten

Anouk Aalbregt deelde dit Idee 11 maanden geleden
Nieuw

Om de voortgang bij te houden (verwerken) zou ik graag de toetsresultaten kunnen uitprinten.

Daarnaast zou het handig zijn vanuit de toets een percentage per leerdoel te krijgen om te kijken of de lln het doel beheerst.

Aangezien de toets een objectieve weergave is die voor alle lln gelijk en de vaardigheidsscores adaptief zijn.

Reacties (2)

foto
67

Dag Anouk,

Bedankt voor je suggestie. Je geeft een aantal ideeën aan.

Het kunnen printen van (toets)resultaten wordt omschreven in een eerdere suggestie. Daar kun je jouw stem en aanvulling hierover aangeven. Graag horen we daarbij op welke manieren je dit zou willen gebruiken en met welk(e) doel(en), zodat we hierin mee kunnen denken naar de beste oplossing.

Een percentage goed gemaakte opgaven zou bij toetsen een minder valide en volledig beeld schetsen van de beheersing dan de vaardigheidsscore van een leerling op een doel. De opgaven zijn inderdaad niet adaptief in een toets. Echter, deze geven door de beperktheid van het aantal opgaven en het enkele moment nooit een representatiever beeld van de beheersing van de leerling dan de vaardigheidsscore dit doet. Vaardigheidsscores zelf zijn niet adaptief. Die geven een absolute beheersing aan, ze worden wel gebaseerd op alle gemaakte opgaven (die wel adaptief zijn). Met andere woorden, een vaardigheidsscore zou ten alle tijden een beter beeld van de beheersing op leerdoelniveau moeten geven dan een aantal goed of fout gemaakte opgaven in een toets. Wat we bij toetsen wel aangeven is het percentage goed gemaakte opgaven per referentieniveau. Op die manier kun je een eerste snelle analyse maken op toetsniveau hoe deze is gemaakt.

Mochten je toch iets anders bedoelen of willen zien, houden we ons aanbevolen.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
74

Dag M.,


Op het tabblad "resultaten" van de toetskaart staan de resultaten van een toets aangegeven. Het printen hiervan wordt in de wens behandeld waar ik jouw suggestie mee samenvoeg.

Hartelijke groet,

Pieter