Voor leerlingen toetsresultaten later ook nog inzichtelijk maken.

Melissa Heerkens deelde dit Idee 17 maanden geleden
In overweging

Na het maken van een toets krijgen de leerlingen per doel een prachtig overzicht met daarop hun behaalde score. (Uitprint versie?) Ze kunnen a.d.h.v. deze resultaten gericht werken in een rekenwereld en dorp. Tijdens de herhalingsweek die daarop volgt, wensen wij dat de lln. daarmee verder werken en helpen wij de leerlingen die uitvielen tijdens een som. De lln. kunnen echter later niet meer naar hun resultaten kijken. Zodat gepersonaliseerd rekenen minder mogelijk is.

Reacties (3)

foto
168

Dag Melissa,


Dank je voor je suggestie. Het zou inderdaad een mooie aanvulling zijn dat leerlingen zelf kunnen zien waaraan ze nu het beste kunnen gaan werken in de remediërings/herhalings/verdiepingsweek. We gaan kijken op welke manier we dit inzichtelijk kunnen gaan maken. Misschien zijn bijvoorbeeld niet zozeer de toetsresultaten zelf (momentopname), maar de beheersing (vaardigheidsscores) op de doelen van een blok relevant in zo'n week. Nu zou je zelf op basis van de beheersingsscores bij de doelen van een toets (vaak de belangrijkste doelen van een blok) aan leerlingen kunnen aangeven aan welke doelen in de Werelden ze het beste kunnen gaan werken.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
166

Beste Pieter,

Bedankt voor je reactie. Ik ben op de hoogte van de vaardigheidsscore. Hier kan ik vooral als leerkracht inzage krijgen en ben vooral ik bezig de leerlingen aan het werk te zetten. Zoals je zelf hierboven al aangeeft zou het mooi zijn als leerlingen dit zelf kunnen. Zo kunnen wij ze meer eigenaarschap geven en bestaat de mogelijkheid binnen een les om meerdere onderdelen te oefenen waar ze zich op door kunnen ontwikkelen. Zo hebben ze niet altijd de lk nodig, maar kunnen wij ze ook zelf (verstandige) keuzes laten maken. Dat sluit perfect aan bij het portfolio wat wij op onze school hanteren. Alvast bedankt dat jullie hier over aan het nadenken zijn. Dit wordt op onze school namelijk erg gemist!

foto
54

Eens! Hier loop ik ook tegen aan. Als je als school toch weloverwogen kiest voor toetsen dan is dit niet ideaal binnen Gynzy. Er komt niet echt een beoordeling / cijfer uit (zie ander topic) En een leerling kan inderdaad niet terug zien hoe het is gemaakt.

Het zou geweldig zijn als een leerling de dagen na de toets de toetsresultaten aan kan klikken en kan zien waar het moeite mee had; dat ze in 1 keer kunnen zien; oke ik ga nu in die wereld met dat eiland en die letter aan de slag om te oefenen!