Meer inzicht leerlingactiviteit in Werelden (per week)

Vincent Vulperhorst deelde dit Idee 16 maanden geleden
In overweging

Ik kan van de leerlingen niet zien wat ze in een week hebben gedaan in een wereld. Zou graag van de leerlingen willen zien wat ze in een week doen.


Nu moet ik per wereld gaan kijken wat een leerling doet. Dit is niet te doen.

Reacties (2)

foto
211

Dag Vincent,

Dank je voor je suggesie. Graag zouden we nog iets meer weten, zodat we hier samen de beste oplossing voor kunnen ontwikkelen. Wat zou je precies van leerlingen willen zien? Is dat bijvoorbeeld per leerling een overzicht van activiteiten per dag, of meer per wereld, of juist meer per groep? Welke aspecten zijn het belangrijkst? Zijn dat bijvoorbeeld aantal gemaakte opgaven, geboekte voortgang, moment van start en eind, etc.?

Hartelijke groet,

Pieter Smits

p.s. Ik heb voor de vindbaarheid voor anderen de titel iets aangepast van "Werelden overzichten" naar "Meer inzicht leerlingactiviteit in Werelden (per week)"

foto
145

Als leerlingen in verschillende eilanden/dorpen werken, is het voor de leerkracht erg omslachtig om overzicht te kunnen houden. Het actueeloverzicht laat alleen de laatste sessie zien. De leerkracht moet vervolgens bij alle leerlingen op ‘meer’ klikken om te zien wat de leerlingen tijdens een les allemaal gemaakt heeft. Wij zouden naast een logboek per leerling, met daarin de activiteiten van leerlingen voor een langere periode (voorzien van datum, tijd en filter), graag een overzicht willen zien van de activiteit binnen een ‘les’. De leerkracht zou dan bijv. een nieuwe les/werksessie kunnen starten. Waarna alle resultaten van alle eilanden en dorpen in één overzicht komen te staan. Met vooraan (net zoals bij de lesresultaten) het totaal gemaakte opgaven binnen deze les/werksessie, het aantal goed, etc.

foto
133

Dag Sander,

bedankt voor je aanvulling. Dit is waardevolle informatie.

Hartelijke groet,

Pieter

foto
132

Inzicht in niveau en resultaten van leerlingen vraagt heel veel zoekwerk per leerling voor de leerkracht. Niet te doen. Je moet van, wereld naar eiland naar dorp en dan weet je het nog maar van één leerling.

foto
138

Zou inderdaad heel fijn zijn als je per leerling één overzicht krijgt met data en tijdstippen wanneer ze (liefst ook hoelang) ze in een bepaalde wereld hebben gewerkt, aan welk eiland etc en dan hoe ze dit hebben gedaan, dus tevens een soort rapportage. Een koppeling naar de " methode" hierbij (dus wel of niet passend bij de leerdoelen van de methode) zou nog fijner zijn. Bijvoorbeeld met een kleur (groen) als het binnen de lesdoelen van de lessen van die week past en oranje als het hele andere lesdoelen zijn geweest.

foto
134

Bedankt voor de aanvullingen. Er zijn hier twee verschillende wensen uit te destilleren:

1. Het inzien van leerlingactiviteit (resultaten van gemaakte opgaven/sessies/lessen) in een soort logboek wat verder gaat dan het actueel scherm.2. Het inzien van leerlingniveau (inzicht in beheersing van leerdoelen en evt. ontwikkeling hiervan).

De eerste (1) is waar deze wens om gaat. De tweede zit in twee andere wensen: daarvoor kun je stemmen en/of je toelichting kwijt bij de wens om meer detailinzicht van beheersing van de leerling te zien en/of een beoordeling op Eilandniveau.

Pieter

foto
97

Deze suggestie staat al enige tijd op 'in overweging'. Wij hopen dat er een doorontwikkeling komt (zie mijn reactie op bovenstaand idee)!

'Wij zouden ... graag een overzicht willen zien van de activiteit binnen een ‘les’. De leerkracht zou dan bijv. een nieuwe les/werksessie kunnen starten. Waarna alle resultaten van alle eilanden en dorpen in één overzicht komen te staan. Met vooraan (net zoals bij de lesresultaten) het totaal gemaakte opgaven binnen deze les/werksessie, het aantal goed, etc.'

Dit is nu de grootste belemmering voor leerkrachten om in de 'werelden' te werken. Overzicht houden in een 'methode'-les is veel eenvoudiger dan wanneer leerlingen aan verschillende dorpen in de werelden werken.

foto
98

Dat klopt. We zijn vaak met veel zaken tegelijk bezig. Toch is dit ook zeker iets wat op ons netvlies staat en meegenomen wordt in de doorontwikkeling. We bekijken binnenkort hoe we dit een goede plek kunnen geven in de ontwikkelingen.

^Pieter