Werk na groep 8

Linda Tak deelde dit Idee 6 maanden geleden
Nieuw

Ik zou het fijn vinden als er een map zou komen waar doelen na groep 8 in geoefend zouden kunnen worden. Ik ben erg aan het zoeken naar werk wat de goede leerlingen uitdaagt. Nu maken ze bv de rekenles 9 van de 10 keer met een kroontje als resultaat. De lessen staan adaptief ingesteld, dat zou dan toch niet elke les mogen gebeuren. Het zou fijn zijn als ze de lessen erna gelijk verder kunnen met een blok waarin plusdoelen opgenomen staan of wellicht al een stukje wiskunde (jullie hebben in werelden genoeg doelen staan die daarin opgenomen kunnen worden).

Mijn ervaring is dat kinderen graag werken met een les zodat ze niet elke keer alles aan hoeven te klikken en ook niet 12 x dezelfde opdrachten moeten maken.

Reacties (4)

foto
37

Dag Linda,

Zoals je aangeeft zitten er in de Werelden al veel "plusdoelen". Zie ook onze blog hierover. Wat zou je dan graag nog meer of anders willen zien?

Leerlingen die de adaptieve lessen van de methode veelal met een kroontje afsluiten zijn inderdaad waarschijnlijk toe aan meer uitdaging. Die kun je daarvoor naar de Werelden verwijzen.

Hartelijke groet,Pieter

foto
32

Mijn ervaring is dat ze het werken in werelden minder prettig vinden dan werken lessen waarin een gevarieerd aanbod wordt aangeboden. De werkhouding en taakgerichtheid is veel hoger bij het maken van een les dan het werken aan losse doelen in werelden. Hier zit ook nog wel wat zoek- en kliktijd bij wat ze niet prettig vinden.

foto
40

Bedankt voor je toelichting. Dan denk ik dat dit idee je dan wellicht beter zou kunnen helpen. Dan zou je zelf kunnen bepalen wat je op welk moment voor welke leerlingen aanwijst / klaarzet.

foto
32

Hoi Linda,

Als je de kinderen niet de dorpjes maar het eiland laat oefenen, krijgen ze een mix van de dorpjes die bij dat eiland horen. Zo is het minder eentonig dan steeds 1 dorpje oefenen.

foto