Woordenlijst van dictee

Ramona Kubista-Geers deelde dit Idee 7 maanden geleden
In overweging

Het zou handig zijn om bij dictees een woordenlijst open te kunnen klikken. Dan heb je in 1 overzicht alle woorden.

Reacties (3)

foto
53

Hallo Ramona,


Bedankt voor je idee!

Eens kijken of we dit iets duidelijker kunnen omschrijven. Ik heb daarbij een paar vraagjes.

Ik weet niet precies wat je onder "dictees" verstaat. (En ook niet met openklikken). Zou je dat wat duidelijker kunnen omschrijven?


In de bordomgeving hebben we tools zoals "Woordenflits" waarin je zelf woordenlijsten kunt invoeren. Ook in Gynzy Kids zitten tools met woordenlijsten, zoals Samen Flitsen. En in verwerking hebben we onderdelen zitten die lettelijk "Dictees" heten.

Zit daar iets bij wat jou hierbij al kan helpen?


Groetjes Nidia

foto
45

Hoi Nidia,

Bij Spelling is week 3 les 3 (methode Taal Actief) een controledictee. Wanneer kinderen fouten maken, moeten alle fouten afzonderlijk aangeklikt worden om te kijken wat er fout is. Wanneer er als bijlage een woordenlijst wordt toegevoegd, dan kunnen we die als leerkracht open klikken, en zo nodig zelf voorlezen. En je kunt in 1 oogopslag zien welke kinderen welke fouten maken.

Als je op een gemaakte opgave klikt, moet je terug naar het gehele overzicht. Wanneer je door zou kunnen klikken, net als hoe de kinderen dit doen wanneer ze het maken, ben je sneller door het dictee heen. Vooral wanneer ze veel fouten op een rij maken.


Gr Ramona

foto
55

Dag Ramona,

Bedankt voor je toelichting. We nemen hem in overweging en horen graag of meer mensen dit zouden willen.

^Pieter

foto