zinnendictee

wieteke mighorst deelde dit Idee 13 maanden geleden
Nieuw

In de methode taalactief hebben we een maal per thema een zinnendictee.

Als we nu echter in Gynzy kiezen voor het zinnendictee, hoeven alleen de woorden uit t thema opgeschreven worden.

Ik zou graag ook de keuze voor echte zinnendictee willen hebben.

Reacties (3)

foto
85

Dag Wieteke,

Dank je voor je suggestie. Omdat je bij digitaal afnemen al gauw meer toetst dan je wilt weten hebben we er in eerste instantie voor gekozen om alleen woorddictees op te nemen in de software. Omdat fysiek schrijven ook een belangrijk onderdeel vormt van de taalontwikkeling raden we vaak aan regelmatig op papier een (zinnen)dictee af te nemen of stelopdracht op te geven. Hierbij kun je als leerkracht bepalen wat je belangrijk vindt in de spelling van de hele zinnen. De software zou nu namelijk alle spelfouten in de hele zin (inclusief hoofdletters en interpunctie) meerekenen in de beoordeling. Dit zou naar verwachting te veel ruis opleveren. Zou je met deze informatie alsnog liever willen dat er complete zinnen in Gynzy gedicteerd, getypt en nagekeken worden?

Hartelijke groet,

Pieter

foto
36

Hoi Pieter,

Ik werk met Taalactief en loop hier ook tegenaan. Daar wordt een punt vergeten bijvoorbeeld ook als fout geteld. Ik vind het heel lastig om het zinnendictee op papier af te nemen, omdat Gynzy andere woorden oefent dan de papieren methode. Het zou oneerlijk zijn ze dan toch de papieren dictees af te nemen denk ik. Bovendien is het juist een grote werkdrukverlichting dat je de toetsen digitaal kunt afnemen (en ja, ik laat ze verder heel vaak schrijven hoor ;-)

foto
42

Dag Judith,

Dank je voor je toelichting. Dit helpt bij onze overwegingen. Begrijp ik je goed dat je wel graag zou willen dat volledige zinnendictees afgenomen worden, maar niet dat vergeten punten als fout gerekend wordt?

^Pieter

foto